Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (10)
Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (9)
Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (3)

Composiet Gevelelementen

Bent u op zoek naar complexe vormen voor u gevelelementen, gemaakt van een duurzaam materiaal? Composiet is het antwoord! Composiet is een materiaal waarbij vezels versterkt worden door een hars systeem. Dit biedt enorm veel vrijheid doordat het materiaal opgebouwd kan worden naar uw specifieke wensen.

 

Composiet biedt mogelijkheden

Het gebruik van composiet in gevelelementen levert veel voordelen op. Dit lichtgewicht materiaal geeft  ontwerpvrijheid. De panelen zijn dan ook in vele maten en vormen te leveren, waarbij ook natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden. Wij kunnen harssystemen leveren met een biobased percentage van meer dan 60%. Vezels als jute, vlas of basalt kunnen met aanpassingen de glasvezels vervangen. Er kan zelfs gebruikt worden gemaakt van een natuurlijke balsahout kern voor economische sterkte, stijfheid en dikte.

Composiet is van hoogwaardige kwaliteit, toleranties van 2,5 mm afwijking per strekkende meter zijn haalbaar. Composiet heeft een hoge mate van sterkte en stijfheid en is weersbestendig. Daarnaast is aan alle brandklasses te voldoen met composiet.

Een coating speciaal toegespitst op de gebruikte vezel/hars combinatie zorgt voor een lange levensduur van de gevelelementen met minimaal onderhoud.

De bevestiging is mogelijk middels in de panelen geïntegreerd schroefdraad, wat voor minimale onsite werkzaamheden zorgt. De panelen zijn laag in gewicht, wat de hanteerbaarheid bij installatie ten goede komt. Door deze bevestigingsmethode zijn de panelen tevens demontabel.

Dit maakt composiet het ideale materiaal voor gevelelementen.

Jules Dock Composites_gevelpanelen_composiet_triodos (3)
Jules Dock Composites_gevelpanelen_composiet_triodos (2)
Jules Dock Composites_gevelpanelen_composiet_triodos (4)

Waarom Jules Dock Composites?

Jules Dock Composites levert hoogwaardige gevelelementen van composiet.

Hoogwaardige mallen, geproduceerd door ons zusterbedrijf Jules Dock Shaping,  worden gebruikt om veel producten (100+) te vervaardigen. Dit minimaliseert het aantal benodigde mallen en nabewerking van de producten.

Vacuüminfusie zorgt voor een hoog vezelvolume gehalte, minimaal restant aan materialen, en minimale uitstoot van stoffen. Door middel van vacuüminfusie met onze injectiemachine als productiemethode is er minimale uitdamping van schadelijke stoffen en een minimum aan hars overschot. De productie vindt plaats in Nederland, dus de transportkosten blijven laag.

Voor het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos bank heeft Jules Dock Composites meer dan 350 dubbel gekromde, brandwerende, composiet gevelpanelen vervaardigd. Er zijn twee verschillende systemen gebruikt om de diverse brandeisen te halen. Eén opbouw met een hars met 23% biobased percentage en intumescerend vlies, zijn Brandklasse D gecertificeerd. Een opbouw gecertificeerd voor brandklasse B is vervaardigd uit glasvezel met een speciale hars, gevuld met brandvertragende stoffen.

Voor Jules Dock Composites is niets te gek. Wij houden van uitdagingen en denken in mogelijkheden.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over het gebruik van composiet voor uw product. Bent u nu al geïnteresseerd en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0)85 40 16 399 of per e-mail via composites@julesdock.nl.