• Afgelopen zondag heeft het Human Power Team hun aerodynamische ligfiets getest. Speciaal voor deze race werd de A270 tussen Helmond en Nuenen afgesloten waar een snelheid werd behaald van 83.2 km/h. In september doet het team een gooi naar het verbreken van het vrouwelijk wereldsnelheidsrecord van 122km/h. De ligfiets is ontworpen en gebouwd door studenten van de TU-Delft en VU Amsterdam. Vanuit Jules Dock Shaping is ondersteuning geboden in de productie van de mallen voor de Carbon kappen van de ligfiets.
  • Jules Dock Composites Team Fast Rex Composiet Bumper Mobiliteit

Materialen

Een composiet product bestaat uit een samengestelde matrix van verschillende materialen. Aan de hand van een vooraf opgesteld eisenpakket wordt een laminaatopbouw ontworpen voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van vezels, harsen en eventuele kernmaterialen. Dit hoeft niet alleen op basis van krachten en mogelijke impact te zijn, maar bijvoorbeeld ook de mate van chemische resistentie. Het ontwerpen van een geschikte laminaatopbouw geschiedt per specifieke toepassing. Eisen waarmee rekening gehouden wordt zijn onder andere stijfheid, sterke, gewicht, toepassing, levensduur en duurzaamheid.

  • Glas vezel
  • Carbon vezel
  • Prepreg
  • Schuimkern

Malbouwproces

Het produceren van een composiet product bestaat uit verschillende deelprocessen. Het gehele proces van de productie van een composiet product kan binnen Jules Dock Composites worden uitgevoerd. Middels een CNC-freesmachine worden bewerkingen uitgevoerd ten behoeve van de opbouw van een plug, welke als basis dient voor een productiemal, of voor een directmal. Modellen worden gefreesd vanuit diverse schuimsoorten met een hoge dichtheid, zoals EPS of PUR, of vanuit Toolingblock.

Bij het fabriceren van mallen wordt onderscheidt gemaakt tussen mallen voor eenmalig gebruik en mallen voor meermalig gebruik, daar deze van een andere kwaliteit dient te worden uitgevoerd. Indien gewenst worden mallen en pluggen van de benodigdheden voorzien om vacuüminjectie technieken toe te kunnen passen.

Voor de productie van pluggen en direct mallen maken we gebruik van onze eigen freesfaciliteiten in Capelle aan den IJssel. Behalve voor onze composiet afdeling worden hier ook freesopdrachten voor de markt uitgevoerd. Benieuwd naar de stappen in het malbouwproces? Bekijk naastgelegen filmpje waarin Reinier van het Human Power Team de malbouwstappen uitlegd van hun aerodynamische ligfiets.

Vacuüminfusie

Vacuuminfusie, ook wel vacuuminjectie genoemd, is een productietechniek welke steeds meer wordt gebruikt binnen de composiet industrie. Bij deze productietechniek wordt het laminaat droog in de mal aangebracht. Het laminaat wordt voorzien van de nodige toe- en afvoerkanalen en vervolgens luchtdicht afgesloten. De afgesloten ruimte wordt onder vacuüm gezet met een negatieve druk tot wel -1 bar! Het resultaat is een verbeterde vezel/hars verhouding waarmee een product een stuk meer verbeterde eigenschappen krijgt. Daarnaast is de gelijkheid per product bij serieproductie een stuk groter, wat bij een productie middels hand-layup of vezelspuiten minder gegarandeerd kan worden.