Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (10)
Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (9)
Jules Dock Composites_gevelelementen_brandwerend_composiet_triodos (3)

Gevelpanelen | Triodos Bank

Voor het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos bank heeft Jules Dock Composites meer dan 350 dubbel gekromde, brandwerende, composiet gevelpanelen vervaardigd. De ontwikkeling van de panelen om aan hoge brandeisen te voldoen, evenals de productiestrategie en een groot deel van de malbouw is intern gedaan. De panelen zijn tevens demonteerbaar van het gebouw, middels moer-bout verbindingen. Bijzonder hierbij is dat het schroefdraad tijdens de infusie van de panelen al in het product geïntegreerd wordt.

Brandeisen

Aan gevelpanelen worden hoge eisen gesteld t.b.v. brandveiligheid. In dit gebouw moest er aan brandklasse B of D voldaan worden. Hiervoor zijn door Jules Dock Composites intern twee verschillende systemen en laminaat-opbouwen ontwikkeld en getest, welke aan deze eisen voldoen. De hoogste eis wordt gehaald met een speciaal gevulde, brandwerende hars. De lagere eis met de D-klasse maakte het mogelijk een Biobased resin te gebruiken in combinatie met een speciaal intumescerend vlies.

Malbouw

Hoewel er een grote hoeveelheid aan verschillende panelen zijn, is het aantal benodigde mallen tot een minimum beperkt. Er is namelijk gebruik gemaakt van composiet mallen, waar meerdere producten uit vervaardigd kunnen worden. Deze mallen, geproduceerd door ons zusterbedrijf Jules Dock Shaping,  zijn dusdanig ontwikkeld dat verschillende afmetingen van panelen uit dezelfde mal vervaardigd konden worden.

Jules Dock Composites heeft een bijdrage geleverd in de volgende processtappen:

Serieproductie
Testen
Mallenbouw
Productieproces
Constructieberekening
Laminaatopbouw
Design