Jules_Dock_Composiet_onderdeel_heavy_lifting_vessel3
Volans_RoeiSkiff_Jules_Dock
Jules Dock Composites Canal Company Waterfiets 7

Maritiem

De maritieme sector is een grote sector die continu in beweging is. De huidige trends zoals digitalisering, robotisering en duurzaamheid zijn ook te zien in de maritieme sector. Geleid door het klimaatakkoord en efficiëntie worden er nieuwe concepten en oplossingen uitgedacht. Zo zijn er autonome schepen in ontwikkeling en worden er maatregelen getroffen om het brandstofgebruik terug te brengen door bijvoorbeeld gewicht te reduceren.

Composiet goed alternatief voor maritieme industrie

Staal is nog steeds de voor de hand liggende materiaal voor schepen. Echter is composiet een interessant alternatief voor de maritieme industrie. Het roest niet en ook het lage gewicht biedt een voordeel voor varende objecten. Bovendien zijn door functie-integratie en lager onderhoud verdere voordelen te behalen. De productietechnieken voor composiet producten zijn erg in ontwikkeling; deze worden steeds hoogwaardiger. Daarnaast worden ook de seriegroottes middels deze nieuwe technieken steeds groter. Dit biedt goede perspectieven voor composiet in de maritieme industrie.

Jules Dock Composites expert in composiet

Gevestigd in de Rotterdamse haven is Jules Dock Composites al jaren actief in de maritieme sector. De verscheidenheid van de industrie is terug te zien in de maritiem portfolio van Jules Dock Composites. Van een varende drone, naar een prototype roeiskiff, een zeilhelm, een waterfiets en inserts voor een offshore heavy lifting vessel. In al deze projecten is Jules Dock Composites erin geslaagd om de specificaties om te zetten in een succesvol product.
Jules Dock Canal Company4
UTRECHT - **EMBARGO**Flitspraktijk.
Vernieuwde afspraken voorkomen files door politiecontroles. 
De politie en Rijkswaterstaat willen files veroorzaakt door verschillende politiecontroles 
verder terugdringen. Daarvoor hebben ze het zogenaamde ‘flitsprotocol’ verder aangescherpt. Met de komst van de Nationale Politie zijn de controles op de snelwegen 
de verantwoordelijkheid geworden van de elf eenheden. Voorheen was dit een taak van de toenmalige KLPD.   ANP JERRY LAMPEN
Jules Dock Composites Canal Company Waterfiets

Neem contact op

Voor Jules Dock Composites is niets te gek. Wij houden van uitdagingen en denken in oplossingen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over het gebruik van composiet voor uw product. Bent u nu al geïnteresseerd en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0)85 40 16 399 of per e-mail via composites@julesdock.nl.