Jules Dock Composites scheepsschroef_composiet
Jules Dock Composites The Dikkie Zeilhelm 4
Jules Dock Composites Brugleuning Gemeente Rotterdam 3

Specials

Bent u op zoek naar complexe vormen voor u product, gemaakt van een duurzaam materiaal? Composiet is het antwoord! Composiet is een materiaal waarbij vezels versterkt worden door een hars systeem. Dit biedt enorm veel vrijheid doordat het materiaal opgebouwd kan worden naar uw specifieke wensen.

 

Composiet biedt mogelijkheden

Jules Dock Composites is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van complexe composiet producten. Daar waar standaard materialen vanwege de vorm niet geschikt zijn, of waar de duurzaamheid en onderhoud een grote rol speelt, kan een product van composiet van grote toegevoegde waarde zijn.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met composiet, rekening houdend met uw wensen. Jules Dock Composites heeft reeds zeer uiteenlopende producten van composiet geproduceerd. Van een composiet scheepsschroef tot een waterfiets.  Bovendien kan composiet uit natuurlijke materialen geproduceerd worden. Wij kunnen harssystemen leveren met een biobased percentage van meer dan 60%. Vezels als jute, vlas of basalt kunnen met aanpassingen de glasvezels vervangen. Er kan zelfs gebruikt worden gemaakt van een natuurlijke balsahout kern voor economische sterkte, stijfheid en dikte.

Composiet is van hoogwaardige kwaliteit, toleranties van 2,5 mm afwijking per strekkende meter zijn zeer haalbaar. Composiet heeft  een hoge mate van sterkte en stijfheid en is weersbestendig.

Een coating speciaal toegespitst op de gebruikte vezel en hars combinatie zorgt voor een lange levensduur van het product met minimaal onderhoud.

Jules Dock Composites Brugleuning Gemeente Rotterdam 1

Waarom Jules Dock Composites?

Jules Dock Composites is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van complexe composiet producten. Jules Dock Composites is zeer ervaren in de ontwikkeling en productie van composiet producten. Hoogwaardige mallen, geproduceerd door ons zusterbedrijf Jules Dock Shaping, worden gebruikt om veel producten (100+) te vervaardigen. Dit minimaliseert het aantal benodigde mallen en nabewerking van de producten.

We hebben expertise in vacuüminfusie. Vacuüminfusie zorgt voor een hoog vezelvolume gehalte, minimaal restant aan materialen, en minimale uitstoot van stoffen. Door middel van vacuüminfusie met onze injectiemachine als productiemethode is er minimale uitdamping van schadelijke stoffen en een minimum aan hars overschot.

Voor Jules Dock Composites is niets te gek. Wij houden van uitdagingen en denken in mogelijkheden.

 

Neem contact op

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over het gebruik van composiet voor uw product. Bent u nu al geïnteresseerd en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0)85 40 16 399 of per e-mail via composites@julesdock.nl.