Jules Dock Composites Archimedes Windmolenblad 3

Wind

In de energietransitie is, naast zonne-energie en waterkracht, windenergie een belangrijke component in de opwekking van duurzame energie. Windenergie wordt al eeuwenlang gebruikt om windenergie om te zetten in mechanische energie. Sinds het eind van de vorige eeuw worden rendabele windmolens gebruikt die windenergie omzetten in elektrische energie.

Composiet in de windindustrie

Composiet wordt al sinds 1957 gebruikt in de bladen. Composiet is geschikt voor langdurige cycli en bewegende onderdelen. De enorme vormvrijheid en lichtgewicht van composiet . Composiet heeft zich al bewezen in de windindustrie. Daar waar standaard materialen vanwege de vorm niet geschikt zijn, of waar de duurzaamheid en onderhoud een grote rol speelt, kan een product van composiet van grote toegevoegde waarde zijn.

De laatste jaren is ook de offshore wind industrie groeiende. Op zee worden steeds groter wordende windturbines geplaatst die met vele megawatts een impact kunnen maken in de energie transitie. Bladen van offshore windturbines kunnen momenteel meer dan 90 meter in lengte zijn. Composiet heeft als voordeel dat het niet roest, waardoor het in de ruwe offshore omstandigheden een interessant alternatief is.

Expertise van Jules Dock Composite in de windindustrie

Jules Dock Composites heeft ervaring in de windindustrie, door bladen van composiet te produceren voor Archimedes. Ook vergroot Jules Dock de impact van composiet in de offshore windindustrie met de ontwikkeling van een composiet toren. Composiet heeft een lage stijfheid met een hoge sterkte. Dit levert verschillende voordelen op, van eenvoudiger transport, tot geoptimaliseerd ontwerp en lager onderhoud.

Neem contact op

Voor Jules Dock Composites is niets te gek. Wij houden van uitdagingen en denken in oplossingen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over het gebruik van composiet voor uw product. Bent u nu al geïnteresseerd en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0)85 40 16 399 of per e-mail via composites@julesdock.nl.